Pályán kívül

Kerekesszékes sportolók erőszakolták meg társukat

Egészen bizarr történetről számolt be az insidethegames.biz oldal. Az első sorban a nemzetközi olimpiai mozgalom híreivel foglalkozó lap szerint a brazil női kerekesszékes kosárlabda-válogatott három játékosát azért függesztették fel, mert szexuális abúzust követtek el az egyik csapattársuk ellen.

A háromszoros paralimpiai résztvevő, Lia Martinst, Denise Eusébiót és Geise Vieirát azért tiltották el – nem vehetnek részt az augusztusi világbajnokságon sem –, mert a vád szerint egyik csapattársukkal olyat tettek, amely elsőre szinte elképzelhetetlen: közös erővel akarata ellenére kiszedték a székéből, a földre teperték, levetkőztettek, majd egy szexuális segédeszközzel – műpénisszel – zaklatták. Minderről fotókat is készítettek, amelyeket WhatsAppon továbbítottak egymás közt.

Egyes információk szerint a csapatkoordinátor Gracielle Silva azért lett öngyilkos májusban, mert őt is megvádolták, hogy részt vett az erőszakos cselekedetben, a szexuális abúzusban.

(nyitókép: az ausztrál Liesl Tesch (zöld 9-es) kezéből próbálja kivenni a labdát Lia Martins (jobb szélen) a 2008-as pekingi olimpián Fotó: AFP/ Frederic J. BROWN)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik