Pályán kívül

Az autópályán lőttek rá a török elnököt kritizáló focistára

Az autópályán lőttek rá a Németországban született, de kurd származású focistára, Deniz Nakira. A 28 éves Naki az A4-es autópályán Düren közelében haladt, amikor lövéseket hallott, amiket a mellé húzódó fekete autóból adtak le.

Összehúztam magam, és jobbra rántottam a kormányt a leállósáv felé. Féltettem az életem”

nyilatkozta Naki a Die Weltnek. Az egyik lövés az autó oldalát érte, a másik pedig a kereke közelében csapódott be.

Naki feljelentést tett a rendőrségben, amely gyilkossági kísérletnek tekinti az ügyet, és megkezdte a nyomozást. A focista keményen bírálta a jelenlegi török elnököt, Recep Tayyip Erdogant,és úgy érzi a támadás hátterében is az állhat, hogy többször szólalt már fel a kurdok ügyében.

Nakinak korábban bíróság elé kellett állnia, mert a közösségi oldalán a Kurd Munkáspártot éltető üzenetet posztolt, de végül felfüggesztett börtönbüntetéssel megúszta. 

A csatár a St. Pauliban és a Padernbornban is játszott, és szerepelt több német korosztályos válogatottban, tagja volt például a 2008-ban Eb-győztes U19-es garnitúrának. Ezen az Eb-n a magyar csapat is ott volt, sőt Sisa Tibor irányításával a harmadik helyen végzett a Gulácsi Péter, Koman Vladimir, Németh Krisztián fémjelezte válogatottunk.

Naki jelenleg a török harmadosztályban szereplő kurd klub, az Amed Sportif Faliyetler játékosa, ahol ő a csapatkapitány.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik