Pályán kívül

Politikai vizsgálat zajlik Pep Guardiola ellen

Október elején VI. Fülöp spanyol király úgy fogalmazott, a Katalónia függetlenségéről szóló népszavazás szervezői törvényen kívül helyezték magukat. A spanyol kormány korábban mindent megtett, hogy megakadályozza a népszavazást, aztán lett is balhé 761 sérülttel.

Mindezt csak azért fontos leírni előzetesen, mert a katalán függetlenségért vívott küzdelem egyik élharcosa, szószólója a Manchester City menedzsere Pep Guardiola volt. Most ebből van a baj.

A katalán El Nacional szerint a rendőrség ugyanis nyomozást folytat és a Barcelonával korábban játékosként, még inkább edzőként menybe menő  Guardiola a vizsgált személyek egyike.

 

A hivatalos nyilatkozat szerint „A kiáltványt Josep Guardiola olvasta fel, és így a függetlenség minden támogatóját mobilizálta.”

Mondjuk ezen nincs mit vitatkozni, hiszen tény Pep Guardiola ott állt az első sorban és az ANC (Katalán Nemzetgyűlés), az AMI (Függetlenségi Önkormányzatok Szövetsége) és az Omnium Cultural által szervezett barcelonai demonstráción 2017. június 11-én tényleg felolvasta a Katalónia elszakadásáról szóló kiáltványt. Íme.

Pep Guardiola felolvassa a kiáltványt (fotó: AFP PHOTO / LLUIS GENE)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik