Pályán kívül

Visszaütött Cantona megjegyzése, mehet a bíróságra

eric cantona (eric cantona)
eric cantona (eric cantona)

Miután Eric Cantona rasszistának nevezte Didier Deschampsot, a francia válogatott vezetőedzőjét várható volt, hogy az ügynek lesz folytatása. Nos, a szakember annyira nehezményezte a vádat, hogy rágalmazásért feljelentette a Cantonát, írja a L’Équipe.

Az ominózus megjegyzés akkor született, amikor a francia válogatott keretéből kimaradt Karim Benzema és Hatem Ben Arfa is, ezt pedig a korábbi legendás futballista úgy érezte, hogy csak azért lehetséges, mert afrikai gyökereik vannak.

Egy biztos: Benzema és Ben Arfa Franciaország legjobb játékosai közé tartoznak, mégis kihagyják az Európa-bajnokságot. Benzema és Ben Arfa is észak-afrikai felmenőkkel rendelkezik. Innentől nyithatunk vitát a kérdésről

– mondta még 2016 májusában Contona.

Deschamps, nagyon francia név. Talán az egyetlen igazán francia név az országban. Biztosan nem keverik össze más családokkal. Tudod, mint Amerikában a mormonoknál

– mondta múlt héten a Guardiannek a Manchester United korábbi ünnepelt sztárja, Deschampsnak pedig elege lett.

Pénteken pedig már a párizsi bíróságon volt jelenése Cantonának az Europe 1 információi szerint, hogy ott is elmondhassa véleményét a francia szakemberről – aki egyszerűen beperelte rágalmazásért.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik