Pályán kívül

A korábbi gólvágó kapus Paraguay elnökévé válna

José Luis Chilavert 74-szeres válogatott labdarúgó 2023-ban indulna a paraguayi elnökválasztáson.

Az 52 éves korábbi kapus az argentin Clarin című újságnak számolt be politikai terveiről, és elmondta, hogy a következő, 2018-as választásra még nem érzi magát felkészültnek.

Hamisított, verekedett, de szórta a gólokat a legendás kapus
Voltak idők, amikor a kapusok csak úgy ontották a gólokat Dél-Amerikában. És volt egy, aki egyszer mesterhármast szerzett.

Chilavert 1989 és 2003 között szerepelt a válogatottban, amellyel két világbajnokságon (1998, 2002) vett részt. Nyolc gólt szerzett a nemzeti együttesben, ami a kapusok között rekordnak számít. A paraguayi futballista pályafutása során 67 alkalommal volt eredményes, ezzel a kapusok örökrangsorában a brazil Rogerio Ceni (131) mögött második helyen áll, de Chilavert az egyetlen, akinek mesterhármasa is van.

Chilavert klubjaival tizenkét trófeát gyűjtött be, a labdarúgás történetével és statisztikáival foglalkozó szervezet (IFFHS) három évben választotta meg az év legjobb kapusának, az 1998-as vb-n bekerült a torna álomcsapatába.

Aktív pályafutása végén már balhéival is kitűnt, 1999-ben, megvert egy fizioterapeutát, és a tettéért felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték. Néhány évre rá, 2005-ben közokirat-hamisításért hat hónap újabb felfüggesztett börtönt kapott. 2010-ben be akarta hajtani a neki járó pénzt egy játékosügynöktől, de az nem tágított, állítólag Chilavert ezért megütötte.

Megváltasztása mindenképpen megosztó eredmény lenne az országban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik