Pályán kívül

Íme a videó arról, hogyan beszélt a rendőr Venus Williamsszel

Június elején halálos kimenetelű autóbaleset résztvevője volt a 37 éves, hétszeres Grand Slam-győztes amerikai teniszező, Venus Williams. A vizsgálatok a videofelvételek alapján megállapították, a kereszteződésben zöld lámpánál beragadó Williamsbe belerohanó autó sofőrje vétlen volt – ahogy egyre inkább úgy tűnik, maga Williams sem tehetett az egészről.

A balesetben Williamsszen kívül érintett sofőr férje a helyszínen életét vesztette.

Most előkerült egy videó arról a pillanatról, amikor a helyszínre kiérkező rendőr szót vált az érezhetően sokkos állapotban lévő teniszezővel. Az elmúlt években eszkalálódott rendőr-afroamerikai polgárok közötti problematikának a tudatában érdemes meghallgatni, hogy a rendőr, David Dowling, milyen nyugodtan, érthetően beszél a teniszezővel.

Úgy néz ki, hogy amikor ön át akart menni a kereszteződésen, a másik autónak is zöldre váltott a lámpa

– mondta higgadtan David Dowling.

Williams elmondta, bennragadt a kereszteződésben, és habár körülnézett, nem látta jönni a fékezés nélkül belecsapódó autót.

A rendőr, noha a felvétel azt a részt nem mutatja, azt mondta, nem bünteti meg a teniszezőt a helyszínen, mert bár úgy tűnt, ő a hibás, mivel már nem tudott kihátrálni a kereszteződésből, nem lehet teljesen az ő nyakába varrni a balesetet.

Mit csináljak ilyenkor? Mögöttem voltak, nem tudtam visszatolatni

– mondta Williams a járőrnek, aki a leirat szerint teljesen megértően fogadta a magyarázatot.

Érdemes meghallgatni, és elolvasni, milyen párbeszéd alakult ki a teniszező és a helyszínt biztosító rendőr között. Az utóbbi évek után felüdülőnek hat, ahogy a sokkos résztvevővel – azaz Williamsszel -bánik Dowling. Valahogy ezt így tanítják igazából, gondolhatnánk.

Ha minden igaz, nincs tehát hibása a történetnek, szerencsétlen baleset történt, ahol könnyedén többen is meghallhattak volna.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik