Pályán kívül
Budapest, 2017. július 24.
Orbán Viktor miniszterelnök (b) megmutatja a Szent Koronát és a koronázási jelvényeket Julio Cesar Maglionénak, a Nemzetközi Úszó Szövetség (FINA) elnökének (j) és a szervezet vezetõinek az Országház kupolacsarnokában 2017. július 24-én. A FINA vezetõje a FINA legrangosabb kitüntetését adta át Orbán Viktornak. Jobbról Dennis Miller (j2) és Gyárfás Tamás (k) alelnökök, Huszain al-Muszalam (b2) elsõ alelnök, valamint Paolo Barelli tiszteletbeli titkár (j3).   
MTI Fotó: Máthé Zoltán

Úgy tűnik, Orbán Viktor rehabilitálta Gyárfás Tamást

24.hu
24.hu

2017. 07. 25. 14:15

Hétfőn Orbán Viktor fogadta a FINA-vezérkart a Parlamentben, bemutatta a koronázási ékszereket, majd Julio C. Maglione a nemzetközi sportszervezet elnöke kitüntette Magyarország miniszterelnökét.

Orbán Viktor rangos kitüntetést kapott a FINA-tól
A miniszterelnök nagy elismerésben részesült.

Erről szinte minden médium, így a 24.hu is beszámolt, arról azonban csak az mno.hu, hogy a kormányfő hosszú pausa után újra kezet fogott Gyárfás Tamással, a Magyar Úszó Szövetség korábbi elnökével, a FINA Bureau tagjával.

A lap úgy tudja, nem csak protokolláris kézfogás történt. Az elmúlt két év hangos úszó vitái, Gyárfás 23 évet sutba dobó MÚSZ-elnökségről történő lemondása utána, nemhogy jelzésértékű, de egyenesen rehabilitációnak tekinthető az a miniszterelnöki mondat, amelyben Orbán kijelentette,

a jövőben is a sportág első számú sportdiplomatájának tekintik a FINA Bureau-ban 2009 óta helyet foglaló magyar képviselőt.

Orbán Viktor hozzátette, mivel újabb FINA-események házigazdája lesz Magyarország a következő években, Gyárfás Tamásnak minden támogatást megadnak nemzetközi munkájához.

A következő évek úszó világeseményei Magyarországon

2018. – junior műúszó-világbajnokság,
2019. – junior úszó-világbajnokság,
2020. – felnőtt vizes Európa-bajnokság,
2024. – rövidpályás úszó-világbajnokság

(Nyitóképen:  Orbán Viktor miniszterelnök (b) megmutatja a Szent Koronát és a koronázási jelvényeket a Nemzetközi Úszó Szövetség vezetőinek. Jobbról Julio Cesar Maglionénak (J1), Dennis Miller (j2) és Gyárfás Tamás (k) alelnökök, Huszain al-Muszalam (b2) első alelnök, valamint Paolo Barelli tiszteletbeli titkár (j3) MTI Fotó: Máthé Zoltán)

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Tiborcz-Istvan-Orban-Viktor(960x640).jpg (Array)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.