Pályán kívül

Visszahoznák a magyar zászlókat a szlovákiai focimeccseken

DAC (Array)
DAC (Array)

A felvidéki Magyar Közösség Pártjának (MKP) képviselői Pozsonyban tartott szerdai sajtótájékoztatójukon arról beszéltek, hogy meg kell változtatni a szlovákiai sporttörvénynek azt a részét, amely tiltja, hogy szurkolók a sporteseményekre idegen országok zászlóit vagy állami szimbólumait vigyék be.

A törvényt, amely megtiltja, hogy kiemeltnek vagy kockázatosnak minősített nyilvános sporteseményeken jelenlegi vagy a múltban létezett idegen országok zászlói vagy állami szimbólumai legyenek a szurkolóknál 2014-ben vezették be Szlovákiában és sokak szerint politikai indíttatású.

A szlovák bajnokságokban ugyanis sok olyan klub található, amelynek magyar kötődése van a felvidéken és egy időben sok feszültséget okozott, hogy magyar zászlóval jártak meccsre a szurkolók. Persze a magyarok így is megoldják lufikból, színes lapokból a magyar zászló összeállítását, de az üzenet számukra így is egyértelmű volt.

Nagy Dávid, az MKP jogi szakértője szerint a törvény nemcsak hibás, hanem alkormányellenes is, az uniós normákat is sérti.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik