Pályán kívül

Cristiano Ronaldót is börtönbüntetéssel fenyegetik

Szerdán írtunk róla, hogy a spanyol legfelsőbb bíróság helybenhagyta Lionel Messi 21 hónapos börtönbüntetését, amit adócsalásért kapott. Az argentin játékos feltehetően nem megy majd börtönbe, mivel a spanyol jogszabály szerint büntetlen előélet esetén a 2 évnél rövidebb büntetést meg lehet úszni próbaidővel.

Csütörtökön aztán Cristiano Ronaldóról is azt írták a madridi lapok, hogy 2011 és 2013 között 8-15 millió euróval kevesebb adót fizetett be.

A Marca már azt írja, hogy a pénzügyminisztérium (GESTHA) szerint 5 év börtönbüntetést is kaphat a Real Madrid portugálja.

Ugyanakkor a GESTHA közleményében azt írta, hogy Ronaldo, amikor észlelte, hogy valami nincs rendben, akkor befizette a teljes hiányzó összeget. Az enyhítő körülmények figyelembe vételével 15 hónapra is csökkenhet a büntetése, és akkor az ő esetében is az lenne, mint Messinél, azaz nem kéne börtönbe vonulnia.

Az ügy annak a folytatása, hogy a Football Leaks még decemberben megírta: többen, így Cristiano Ronaldo is adót csalnak.

Fotó: Europress/Anadolu Agency/Burak Akbulut

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik