Pályán kívül

Kiütött egy rendőrt a zalaegerszegi kosaras

A vasárnapról hétfő hajnalra virradó buli nagyon eldurvult, olyannyira, hogy a botrányt okozó játékosok megfékezésére kihívott rendőrök közül az egyiket megütötte J. N. (25). Az egyesült államokbeli sportoló akár évekre börtönbe is kerülhet, ha bűnösnek találják.

A blikk.hu úgy értesült, hogy az április 16-i, Zalakerámia ZTE KK – Falco-Vulcano Energia KC Szombathely 68–80-ra elvesztett bajnoki után a hazai játékosok közül néhányan a budapesti Kraft nevű szórakozóhelyre utaztak fel bút felejteni.

A lap úgy tudja, a za­laiak három külföldi kosárlabdázója kötekedett, lökdösődött, a körülöttük lévőkkel, minősíthetetlenül viselkedtek. Szemtanúk állítják, nem is J. N. volt a legbalhésabb, hanem egy csapattársa, aki a szórakozóhely személyzetével és a biztonságiakkal is összeszólalkozott, akik helyzet megoldása érdekében rendőrt hívtak. Az intézkedés során az addig visszafogottabban viselkedő J. N. megütötte az egyik rendőrt, ami után előállították és őrizetbe vették.

Az ügyben hivatalos személy elleni erőszak gyanúja merült fel, a gyanúsított kihallgatása jelenleg is folyamatban van – mondta el a Blikknek Bagoly Bettina, a Fővárosi Főügyészség sajtóreferense.

A hivatalos személy elleni erőszak egytől öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik