Pályán kívül

Pedofilbotrány az angol fociban: több, mint 350 esetben történt szexuális zaklatás

gyerekfoci (gyerek futball)
gyerekfoci (gyerek futball)

November második felében egy televíziós műsorban beszélt arról Andy Woodward, hogy gyermekkorában szexuális zaklatás áldozata lett az angol Crewe Alexandra csapatánál. A szörnyű tetteket Barry Bennel követte el.

Woodward után több futballista is élő adásban vallott arról, hogy edzőik fajtalankodtak velük. Az egykori labdarúgók vallomása után a rendőrség egy forródrótot hozott létre, ahol be lehet jelenteni a hasonló eseteket. Azóta folyamatosan jönnek a telefonok – írja a BBC.

Az angol Nemzeti Rendőrfőnöki Tanács vezetője bejelentette,néhány nappal a vonal megnyitása után már túl vannak 860 beérkezett híváson, ezekből nem kevesebb, mint 350 szólt megtörtént szexuális zaklatásról.

A rendőrség arra biztat mindenkit, azonnal jelentsék, ha tudomásuk van kiskorúak szexuális zaklatásáról, mert ezek nemcsak az új ügyekben, hanem a folyamatban levő nyomozásokban is nagy segítségükre van.

Simon Baley rendőrtiszt elmondta, a nyomozás több ügyben is folyik, így nem tudja megerősíteni, hogy valóban ilyen sok szexuális zaklatás történt Angliában az utóbbi időben.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik