Pályán kívül

Testi sértés miatt áll bíróság előtt a német válogatott kapusa

Jens Lehmann 1998-2008 között 61-szer védte a Nationalelf kapuját. Most ennek a számnak a négyezerszeresét kell kifizesse. Euróban.

240 ezer eurót, nagyjából 75 millió forintnyi bírságot szeretne a bíróság bevasalni a korábbi Dortmund, majd Arsenal kapuson, Jens Lehmannon. A 61-szeres német válogatott kapusnak szerdán kellett újra bíróság elé állnia, mert 2014 novemberében az testi sértésért egyszer már elítélte őt – számolt be a Mirror.

Nem fogják elhinni miért: Lehmann két éve a Münchentől délre fekvő A952-es autóúton elég agresszíven kért számon egy sofőrt, aki szerinte életveszélyesen vágott át abba a sávba, amin ő éppen haladt.

A felperes az állítja, a kapus annyira feldúltan ugrott neki, hogy a nyakán lévő sállal fojtogatta őt. A bíróság az eset első tárgyalásakor a játékos munkabéréhez szabta a büntetés nagyságát, így jött ki a tetemes summa, a 75 millió forintnak megfelelő euró.

Lehmann a büntetést eddig nem fizette meg és most is azért kellett újra a a Starnberg kerületi bíróság előtt megjelenjen, mert azóta is sokallja az összeget, ezért ő maga fellebbezett az ítélet ellen. Természetesen mindent tagad, azt mondja, a veszélyesen manőverező sofőrrel csak veszekedett, fojtogatásról szó sem volt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik