Pályán kívül

A TEK-nél vállalhatnak munkát a kiöregedő birkózók

Lőrincz Viktor (lőrincz viktor, )
Lőrincz Viktor (lőrincz viktor, )

Németh Szilárdot 2015 januárjában választották meg a Magyar Birkózó Szövetség elnökének. Beiktatásakor elmondta, egyik legfontosabb feladata között szerepel az életpályamodell bevezetése. Több mint másfél éve túl sok előrelépés nem történt az ügyben, de legalább ötletek már vannak.

Egy korábbi birkózó, aki jelenleg a szövetségben dolgozik, a Borsnak vázolta a helyzetet. Elmondta, a sportolók három lehetőség közül választhatnak. Az egyik, hogy a sportoló, az egyesülete vagy az MBSZ havi összeget fizet be egy megtakarítási számlára, amelyet a versenyző aktív pályafutása után egy összegben megkap. A másik, hogy a Terrorelhárítási Központnál (TEK) helyezkedhetnének el a visszavonult birkózók, hiszen a fizikai adottság megvan, s a küzdősportban szerzett tapasztalatokat ka­matoztatni tudják a bűnözők ellen is.

Akinek egyik sem felel meg, az továbbtanulhat, a Testnevelési Egyetemmel ugyanis van megállapodása a szövetségnek.

És akkor még ott van az edzői pálya is, amely egyenlőre sok jóval nem kecsegtet. Noha edzőhiány van a birkózóknál, főállású trénerként még sincs sok státusz, így a szakemberek má­sod­ál­lás­ban, jóval kevesebb pénzért kénytelenek végezni a munkájukat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik