Pályán kívül

Meggyilkolták a spanyol focivezér rokonát

Meggyilkolták a spanyol labdarúgó-szövetség elnökének, Ángel María Villarnak egyik unokahúgát Mexikóban – közölte szerdán a mexikói ügyészség. María Villar Galazt szeptember 13-án rabolták el Mexikóvárosban, holttestét több nappal később a szomszédos Toluca városban találták meg a hatóságok.

A 36 éves nő az utóbbi három évben Mexikóvárosban dolgozott – közölte José Manuel Garcia-Margallo spanyol külügyminiszter. Elmondta, hogy az emberrablók egy bankautomatához vitték túszukat, és arra kényszerítették, hogy pénzt vegyen fel. A következő napon az emberrablók felvették a kapcsolatot María Villar Galaz családjával, akik pedig értesítették a spanyol külügyminisztériumot.

A külügyi tárca intézkedését követően María Villar Galaz férje és unokatestvére Mexikóba utazott két spanyol rendőrtiszt kíséretében, hogy rendezzék az ügyet. A külügyminiszter hangsúlyozta: a családtagok kifizették a váltságdíj majdnem teljes összegét, a külügyi tárca pedig meg volt arról győződve, hogy csak napok kérdése, és a túsz feltűnik valahol épen és egészségesen. “Sajnos nem ez történt” – tette hozzá Garcia-Margallo.

A külügyminiszter nem mondta el, hogy mennyi pénzt követeltek a túsz szabadságáért. A spanyol média szerint 10 ezer dollár (2 millió 700 ezer forint) körül mozgott a váltságdíj összege.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik