Pályán kívül

Ökölvívás: nadrágszíjjal verette össze 13-14 éves tanítványait az edzőrém

Az edző mindenkit megfenyegetett, ha valaki beszél az esetről elintézi, hogy az illető soha ne legyen válogatott.

Amint arról már beszámoltunk, a Papp László Ökölvívó Akadémia most 74 éves elnöke, Szántó József 1960-ban állt büntetőbíróság előtt, akkor a vád erőszakos nemi közösülés kísérlete volt. Az ökölvívóedző egy 18 év alatti lánnyal akart közösülni a Hajdúbagos melletti erdőben, ahol teheneket legeltettek.

A lány elutasította a közeledését, a vád szerint ekkor Szántó erőszakoskodni kezdett vele, a földre teperte, a ruháját tépte, de végül a fiatal hölgy ellenállása sikeresnek bizonyult, nem történt meg az aktus. A bíróság bizonyítottnak találta a vádat, és Szántót – jogerősen – felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte, mivel jelentős enyhítő körülményként értékelte, hogy a vádlott a bűntett elkövetésekor még nem töltötte be a 18. életévét.

Az RTL Híradónak péntek este egyik korábbi tanítványa is nyilatkozott, aki az edző kegyetlen módszereiről is beszélt. Történt egyszer, hogy az agárdi edzőtáborban az egyik szobában leejtettek egy tévét, azért a 13-14 éves gyerekeknek büntetésből a tűző napon kellett futniuk két órát.

Aki megállt, vagy valahonnan vizet akart kérni azoknak elmondta, elintézi, hogy soha többet ne legyenek válogatottak. Aki elájult a forróságban azzal nem igazán foglalkozott, fellocsolta és bezavarta a szobájába.

Azt a bizonyos ezer éves tv-t két ember törte össze, de mivel a szobában négyen voltak, ők sem úszták meg az extra büntetést. A négy fiút összeverette egymással, méghozzá nadrágszíjjal. Aki kicsit mert ütni, azt ő verte össze. Abban az időben tetteire nem derült fény, mert mindenkit megfenyegetett.

Amikor Szántó a női válogatott kapitánya volt, a botrányok akkor sem maradtak el. A neve elhallgatását kérő korábbi ökölvívó csak annyit tudott mondani, hogy a hölgyeket folyamatosan trágár jelzőkkel illette.

Állandó fenyítési módszerei közé tartozott a bottal kergetés és a seggberúgás.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik