Pályán kívül

Kajak-kenu: lejáratókampány állhat a molesztálási ügy mögött

A gyanúba keveredett férfinak több rosszakarója is van.

A hétvégén látott napvilágot a hír, hogy az ötvenes éveiben járó nagykanizsai kajakedző kikezdett több 13-16 éves tanítványával. S. N. az egyik 15 éves lányt a Facebookon győzködte, hogy feküdjön le vele. Egy 12 éves lányt pedig az autójában zaklatott, miután hazavitte az edzésről. A mesteredző persze mindent tagad.

A Bors csütörtök reggel azt írta, nem kizárt, hogy az egyik rosszakarója próbálja tönkretenni az olimpiai bajnokokat kinevelő trénert. A lap ugyanis megtudta, a molesztálási ügybe keveredett férfinek rengeteg rosszakarója van. Állítólag több tanítványa és kollégája is azt állítja, hogy az edző anyagilag súlyosan megkárosította őt, tönkretette a karrierjét.

Sok nagynevű kajakos és az egyik hazai edzőfejedelem is haragszik S. N.-re, mégpedig azért, mert az edző a 2008-as pekingi olimpia előtt magához csábította a női négyes tagjait, majd a játékok után 29 millió forintos jutalom ütötte a markát.

A bajba sodort edző a közösségi oldalán azt írta, a nagykanizsai kajak-kenu klub egyik korábbi trénere akarja őt lejáratni, ráadásul a posztjára is pályázik.

Korábbi tanítványa, Kucsera Gábor azonban védelmébe vette a férfit. A kajakos képtelen elhinni, hogy az edző kislányokat molesztált, hiszen akkor ez a korábbi közös munkájuk során feltűnt volna neki.

A volt edzőm nem egy gyakori Facebook-felhasználó, ráadásul az idézett párbeszéd zaklató mondatai egyáltalán nem rá vallanak

– nyilatkozta Kucsera.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik