Pályán kívül

Ütős leckét kaptak Putyintól a milliomos vállalkozók

Egy góllal és két gólpasszal járult hozzá az Éjjeli Jégkorong Liga Sztárjainak az NHL Válogatottja fölött aratott győzelméhez az orosz államfő. Vlagyimir Putyin a Szocsiban rendezett gálamérkőzésén ragadott ütőt az egykori hokis sztárokkal és jelenlegi politikusokkal teletűzdelt csapat keretében az orosz üzleti élet vezéregyéniségeiből álló ellenféllel ellen.

Az elnök mellett többek között az egykori szovjet sztárjátékos, Vjacseszlav Fetyiszov és Szergej Sojgu hadügyminiszter nézett farkasszemet az NHL színeiben játszó milliomos vállalkozókkal.

A hevesnek igazán nem mondható összecsapás során Putyin két gyönyörű gólpasszt adott, és egy ügyes gól szerzet. Az utóbbit követően, igaz, kis híján orra esett, amitől a csapattársa segítő kezei mentették csak meg. Az elnöki gárda végül 9:5 arányú győzelmet aratva vonult le a jégről.

Az Éjjeli Jégkorong Ligát még 2011-ben személyesen az orosz államfő hozta létre a veterán hokisok részvételével, hogy ezzel is ösztönözze a felnőtt nemzedék bevonását az amatőr sportéletbe – írja a RIA Novosztyi hírügynökség.

Palkó István

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik