Pályán kívül

Daganatos a fiatal magyar futballista, hét kemoterápiás kezelést kapott

Bernd Storck is felfigyelt a játékára.

A szombathelyi nevelésű Koronczai Benjamin 2013-ban mutatkozott be a Haladás második csapatában, majd 2014-ben Dorogra igazolt. Az NB III-ban idén 13 alkalommal lépett pályára, teljesítményére Bernd Storck is felfigyelt, és meghívta az U21-es válogatott összetartására.

Viszont a tavaszi szezonban egyetlen találkozón sem lépett, amelynek sajnos nagyon szomorú oka van. A fiatal labdarúgó elment a konditerembe az egyik csapattársával, az edzés közben pedig csomókat érzett a nyakában. Koronczai először a masszőrnek mutatta meg a csomókat, majd egy héttel később már  háziorvosához ment.

A labdarúgó orvosa kérése ellenére pályára lépett a Győr elleni bajnokin. Hasi ultrahangon, mellkasröntgenen és fül-orr-gégészeten kétszer is volt, de az eredmények negatívak lettek. Majd jött egy speciális vizsgálat, hogy rákos szövet is van a csomók között.

A szüleim nagyon ledöbbentek, ahogy én is. Ötéves korom óta mindennapos dolognak számít nálam a sport, általában napi két edzésem volt Dorogon és előtte is, azóta meg csak pihengetek. Nehéz volt, de úgy fogtam és úgy fogom fel, most ezt kell megcsinálni, most ezen kell túlesni. (…) Január negyedike óta kemoterápiás kezeléseket kapok. Eddig hetet kaptam, még egy van vissza, április huszonegyedikén lesz az utolsó. Igen, az utolsó, mivel nemrégiben Budapesten jártam egy nagyobb vizsgálaton, és a CT kimutatta, hogy hála Istennek, minden rendben van, az eredmény negatív lett, nincsen rákos szövet

– mesélte a 20 éves labdarúgó a fociakobon.cafeblog.hu oldalnak.

A fiatal játékosnak ezúton kívánunk mielőbbi felépülést!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik