Pályán kívül

Rendőrök razziáztak az UEFA központjában

uefa (Array)
uefa (Array)
A szövetség mindenben együttműködött a hatóságokkal.

Amint arról már beszámoltunk, a FIFA új elnöke, Gianni Infantino is érdekelt a Panama-botrány néven elhíresült ügyben. A vád szerint Infantino aláírása szerepel azon a papíron, melyen a Bajnokok Ligája 2006/07-es és 2008/09-es ecuadori közvetítési jogait rögzítették. A sportvezető két olyan üzletemberrel kötött szerződést, akiket azóta vesztegetéssel vádoltak meg.

A Guardian azt írja, szerdán a svájci rendőrség házkutatást tartott az UEFA nyoni központjában ugyanebben az ügyben. Az Európai Labdarúgó Szövetség közleményt adott ki ezzel kapcsolatban.

Az UEFA megerősíti, hogy a svájci rendőrség látogatást tett a szövetség központjában, és az UEFA valamint a Cross Trading/ Teleamazonas közötti szerződésekre voltak kíváncsiak. Az UEFA természetesen minden dokumentumot átadott, és teljes mértékben együttműködött a hatóságokkal.

Az UEFA illetékesei elmondták, Infantino megdöbbent, hogy kétségbe vonták az integritását. A FIFA-elnök abban az időben egyébként az UEFA Jogi és Klublicenc Osztályának igazgatója volt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik