Pályán kívül

Hat év börtönbüntetést kapott Adam Johnson

Adam Johnson tizenkétszeres angol válogatott labdarúgót kiskorúval folytatott szexuális viszony vádjában bűnösnek találta csütörtökön a bíróság – írja a SkySports.

Johnson korábban beismerte, az interneten ismerkedett meg egy 15 éves lánnyal, akinek a bizalmába férkőzött, majd találkoztak és annak ellenére is megcsókolta, hogy tudta: még nincs 16 éves. A labdarúgó azt azonban tagadta, hogy lefeküdtek egymással.

A bíróság a hatéves börtönbüntetés mellett a büntetőeljárás 50 ezer fontos költségének megfizetésére kötelezte Johnsont és távoltartási végzést szabtak ki rá a lánnyal szemben.

Az ügyész úgy fogalmazott, Johnson alaposan megtervezte cselekedetét és az egyetlen enyhítő körülmény, ami mellette szól, hogy büntetlen előéletű.

A védelem arra kérte a bírót, hogy az ítélethozatalnál ne legyen elragadtatva. Továbbá felhívták rá a figyelmet, hogy Johnson karrierje kettétört az ügy kirobbanása óta.

Johnson helyi idő szerint 9 óra 45 perckor érkezett meg a bíróságra, majd háromnegyed órával később végig hallatta az áldozat és édesanyjának beszédét.

A bíróság továbbá meghallgatta a Johnsonnal foglalkozó terapeuta véleményét is, aki úgy fogalmazott, a játékosból alig tudod kiszedni valamit, mert szégyellte tettét. Hozzáfűzte, a bűnismétlés kockázata alacsony-közepes.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik