Pályán kívül

Meghalt Verebes József, a Mágus

Súlyos betegség után hunyt el otthonában.

Vasárnap délután fél háromkor súlyos betegség után 74 éves korában meghalt Verebes József. A Mágus becenévre hallgató edző a nyolcvanas évek győri sikercsapatának mestere volt. Az ETO mellett irányította a Videoton, az MTK, a Honvéd, a Vasas és a Diósgyőr csapatát is – írja a Nemzeti Sport.

Először 1987-ben, majd 1993 szeptembere és 1994 júniusa között volt a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya. A RÁBA ETO együttesével kétszer lett bajnok, irányításával először sikerült vidéki klubnak megvédenie a bajnoki címet. Később az MTK-val is feljutott a csúcsra.

A Kisalföld szombati számában így nyilatkozott a tüdőbetegséggel küzdő Verebes:

Borzasztóan vagyok, semmi erőm sem maradt, az ágyon kívül tíz percig sem bírom. Nagy pofont kaptam a sorstól, nem tudom, már nem is hiszem, hogy felépülök…

Verebes József összesen 461 NB I-es mérkőzésen vezette csapatait. Mérlege 222–107–132, a gólkülönbség 833–617 – a „Mágus” győzelmi mutatója 59.76 százalékos a magyar élvonalban. A magyar válogatott szövetségi kapitányaként mérlege 3–3–8 volt.

1982-ben az év labdarúgóedzőjének választották, Győr város Pro Urbe-díjasa lett. 1987-ben mesteredzői címmel ismerték el munkásságát, 2007-ben megkapta a Magyar Köztársasági Érdemrend polgári tagozatának Lovagkeresztjét.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik