Pályán kívül

Sportolók és klubok segítik a tragikus balesetben meghalt debreceni szurkolók családját

Szombaton, a DVSC női kézilabdacsapatának békéscsabai mérkőzése után tragikus baleset érte az együttes szurkolóit, egy közúti balesetben hárman is életüket vesztették, egy ember pedig súlyosan megsérült.

A debreceni klubhonlap beszámolója szerint elsőként az MVM Veszprém csapata ajánlott fel árverésre egy dedikált mezt, a befolyt összeget pedig az áldozatok családjának, valamint a sérült szurkolónak ajánlja fel.

A bakonyiakat többen is követték: a Balmaz-Kamilla Gyógyfürdő NB II-es labdarúgói és a Kőnig Trade Balmazújváros NB I-es kézilabdázói, a Szolnoki Olaj kosarasai is felajánlottak egy-egy dedikált mezt. A debreceni nevelésű, jelenleg a londoni Queens Park Rangersben futballozó Tőzsér Dániel is csatlakozott az akcióhoz.

Kedden újabb felajánlások érkeztek. A DVSC-ben nevelkedő, a román válogatottban is kézilabdázó Szűcs Gabriella a tavalyi, dániai világbajnokság pólóját küldte el, rajta a bronzérmes román csapat tagjainak aláírásával; a debreceni vízilabdázók egy olyan labdát, amit Sydney, Athén és Peking olimpiai bajnokai, valamint a barcelonai világbajnokok szignóztak; a Győri Audi ETO KC a Debrecenben nevelkedő Kiss Éva aláírt mezét; szintén egy dresszt küldött az SBS Eger Eszterházy NB I-es férfi kézilabdacsapat; Dzsudzsák Balázs Bursából telefonált, válogatott meze mellé 300 ezer forintot is felajánlott.

Sportbarátok és szurkolók is csatlakoztak a kezdeményezéshez, mint ahogyan a Trollfoci is: Rekop Györgyék Nikolics Nemanja varsói, illetve Mervó Bence U20-as világbajnokságon viselt mezét ajánlották fel árverésre.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik