Pályán kívül

A saját versenylovát eszi meg egy svéd lány

Szerinte nem az a lényeg, mit tesz az állat halála után, sokkal fontosabb, hogyan bánt vele, amíg élt.

A 24 éves Helena Stahl rengeteg embert magára haragított történetével. A svéd leányzó ügető versenyeken szokott indulni, azonban a lova, Iffy Mat olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy az állatorvos tanácsára elaltatták. Stahl aztán meglepő döntésre szánta el magát:

„Számomra egyértelmű, hogy a húsipar rossz irányba tart, így úgy gondolom, hogy számomra az a jó, ha egy egészségesen tartott állatot fogyasztok el. Ha ezt nem tehetem meg, akkor nem eszem többé húst” – indokolta Helena a svéd Local magazinnak kedden, miért is eszi meg a versenylovat, aminek szerinte olyan íze van, mint a marhának, spagettit, tacót és chillis babot szokott belőle készíteni.

Természetesen sokan felháborodtak a sztorin, a többség undorítónak találta Stahl tettét és olyanokat írtak, hogy az ember nem eszi meg csak úgy a barátait, legyen szó kutyáról, lóról, emberről.

A 24 éves lány azonban továbbra is amondó, hogy jó döntést hozott. Így érvelt:

Sokan most ki vannak akadva, pedig nem az a lényeg, hogy mit teszünk egy állattal, ha már elpusztult. Pedig a lényeg, hogyan bánunk vele, amikor még él

– nyilatkozta Helena, aki elárulta: több barátja is támogatja ebben a történetben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik