Pályán kívül

Pazar magyar újítás: itt a Fitfutball

Mutatunk egy magyar ötletet, amely még az is lehet, meghódítja az egész világot.

Nagy Ádámról, a köztudatba nyár óta berobbant Fradi-középpályásáról augusztusban talán honlapunk írt először Magyarországon. Miniportréban mutattuk be karriertörténetét, amely iskolapéldája annak, miért kallódnak el a tehetségek a magyar labdarúgásban. Ő a kivétel, aki erősíti a szabályt.

Az alábbi történet nem is Nagy Ádám miatt érdekes, hanem az őt felkaroló, az immár ötszörös felnőtt válogatottat a labdarúgásnak megmentő testvérpár okán. Ők a Wágner ikrek. Róluk annyit érdemes tudni, hogy számos kérdésben másképp, olykor merőben ellentétesen gondolkodnak a labdarúgásról, mint a magyar edzői kar Mezey György UEFA-képzésén nevelkedett tagjai. Állandó útkeresők, újítók, ezért nem igazán tűrik meg őket hosszú távon sehol.

Akkor is utat kerestek újítottak, amikor kitalálták a Fitfutballt®. Mi is ez? “Ha röviden és leegyszerűsítve akarom körülírni, akkor a világ legnagyszerűbb sportjának hétköznapi férfiak és nők által fitneszteremben végezhető edzésváltozata. Bővebben: a csoportos, egyénenként focilabdával végzett órák során a futball technikai elemeire épülő gyakorlatsorokkal az egyik leghatékonyabb kondicionáló és legélvezetesebb zsírégető tréningen (fitnesz) vesz részt az, aki kipróbálja” – fogalmaz Wágner Ádám, a világszinten újszerű kezdeményezés ötletgazdája.

Az egészben az a szép, hogy aki kipróbálja, az rettentő gyorsan ráébred, mennyire összetett mozgás a labdarúgás, mi több, tíz percnyi gyakorlatsor után dől a víz az emberről…

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik