Pályán kívül

Polgári Platform: Az a terv, hogy lavinaeffektust váltsunk ki

24.hu
24.hu

2015. 12. 10. 13:06

"Csak a foci" címmel mutatott be rasszizmus ellenes kiadványt a Szubjektív Értékek Alapítvány hétfőn.

A füzetet bemutató “Bírói kézikönyvvel a rasszizmus ellen” című kerekasztal-beszélgetésen – amely a Polgári Platform “Szurkoljunk együtt a rasszizmus ellen!” kampányának része – Lőrincz Marcell, az alapítvány kuratóriumi elnöke elmondta, hogy a kiadvány 200 példányban jelent meg, s a visszajelzések alapján később egy újabb, szerkesztett megjelenés várható.

“Az a terv, hogy lavinaeffektust váltsunk ki, beszéljenek a témáról, s a gondolat jusson el bírókhoz és szurkolókhoz egyaránt” – mondta Lőrincz Marcell, aki hozzátette, a legerősebb visszatartó erő a rasszizmussal szemben a kultúra.

Pető Péter újságíró, korábbi játékvezető szerint a labdarúgók tudják a pozitív példát eredményesen közvetíteni a szurkolók felé.

Nagy Miklós, a Magyar Labdarúgó Játékvezetők Testületének tiszteletbeli elnöke elmondta, tudomása szerint eddig nem volt napirendi pont a játékvezetőknél a rasszizmus elleni fellépés, egyúttal megjegyezte, elsősorban a szurkolók figyelmét kellene felhívni tetteik lehetséges következményeire.

“Javasolni fogom, hogy a játékvezetők az edzőtáborokban is beszéljenek erről a témáról, szeretném, hogy a kiadvány hozzájuk is eljusson” – hangsúlyozta Nagy Miklós.

A füzet egyebek mellett tiltott szimbólumok ismertetésével, nemzetközi ítélkezési gyakorlatok bemutatásával, nemzetközi és hazai szurkolói etikai kódexek felvázolásával nyújt felvilágosítást.

A Polgári Platform kampányát több hazai klub támogatja, köztük a Budapest Honvéd, a Ferencváros, a Győri ETO, az MTK Budapest és a Vasas FC.

 

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Németh Sándor: Előfordult, hogy a szocialisták zsaroltak

Kommentek

THE ASSASSINATION OF GIANNI VERSACE: AMERICAN CRIME STORY "The Man Who Would Be Vogue" Episode 1 (Airs Wednesday. January 17, 10:00 p.m. e/p) -- Pictured: Edgar Ramirez as Gianni Versace. CR: Jeff Daly/FX
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.