Pályán kívül
Hódmezõvásárhely, 2015. október 10.
Gyerekek vívnak az újonnan átadott hódmezõvásárhelyi vívó- és ökölvívócentrumban 2015. október 10-én. A beruházást a kormány 655,6 millió forinttal, a Magyar Vívó Szövetség és az Emberi Erõforrások Minisztériuma további 50-50 millió forinttal támogatta.
MTI Fotó: Kelemen Zoltán Gergely

Vívó- és ökölvívócentrumot adtak át Hódmezővásárhelyen

24.hu
24.hu

2015. 10. 10. 19:17

A beruházást a kormány 655,6 millió forinttal, a Magyar Vívó Szövetség és az Emberi Erőforrások Minisztériuma további 50-50 millió forinttal támogatta.

Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter, a térség országgyűlési képviselője az átadóünnepségen elmondta, a Hódmezővásárhelyen 2005-ben bevezetett mindennapos testnevelés keretében ma már öt iskolában mintegy négyszáz gyermek vesz részt vívásoktatáson. Az új vívócentrum az ő képzésük mellett arra is lehetőséget biztosít, hogy Hódmezővásárhely a vívás dél-alföldi fellegvára lehessen.

A hódmezővásárhelyi önkormányzat a városi stadion felújításával, a Balogh Imsi Sportcsarnok létrehozásával, a fedett uszoda bővítésével, az 1700 négyzetméteres vívó- és ökölvívócentrum kialakításával hozzájárul ahhoz, hogy a település fiataljai egészségesek, tehetségüknek és szorgalmuknak megfelelően boldogulni képes emberek legyenek – hangsúlyozta a politikus.

Ehhez nyújt a kormány segítséget akkor, amikor az utánpótlás-nevelést és a professzionális sportot tizenhat szövetségnek támogatást nyújtva segíti. A kormányzat jól teszi, amikor az adófizetők pénzét a gyerekekre, a jövőre, a magyar sport támogatására fordítja – jelentette ki a miniszter.

Schmitt Pál volt köztársasági elnök, a Magyar Olimpiai Bizottság tiszteletbeli elnöke úgy fogalmazott, aki vívótermet épít, az komoly részt vállal a város gyermekeinek neveléséből. A vívás az a sportág, amely talán a legtöbbet hozzátesz egy ember egyéniségéhez – mondta a kétszeres olimpiai bajnok párbajtőröző.

A Hódmezővásárhely központjában – egy műemléképület felújításával és átalakításával – létrehozott 12 versenypástos, a legmodernebb találatjelző berendezésekkel felszerelt kétszintes létesítmény az ország legkorszerűbb regionális vívócentruma. Az épületben a vívók mellett az ökölvívók is helyet kapnak, és fallabda pályákat, valamint rekreációs részleget is kialakítottak.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Budapest, 2015. június 19.
Szorosan egymásra záródva parkolnak a gépjárművek a főváros VII. kerületének egyik mellékutcájában. A furgon néhány centiméteres távolságot hagyva állt be az előtte és mögötte álló járművek közé.
MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba 
***************************
Kedves Felhasználó!
Az Ön által most kiválasztott fénykép nem képezi az MTI fotókiadásának, valamint az MTVA fotóarchívumának szerves részét. A kép tartalmáért és a szövegért a fotó készítője vállalja a felelősséget.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.