Pályán kívül
bol-dog (Array)

Feszültséget generált, hogy Bol-dog koraszülött volt

Sport24
Sport24

2015. 08. 13. 07:55

A KORE levelet írt a szövetségnek, amelyben ízléstelennek nevezte a koraszülöttség ilyen kontextusban való említését.

A 2017-es vizes-világbajnokságra tervezett kabalaállat, Bol-dog néhány nap után kimúlt, a szövetség álláspontja szerint koraszülött volt.

Ezt a kijelentést azonban nem vette jó néven a Koraszülöttekért Közhasznú Egyesület – írja a vs.hu

bol-dog (Array) Fotó: Facebook

A KORE levelet írt a Magyar Úszó Szövetségnek, amelyben a következőképpen fogalmaz: „A KORE nyomatékosan felhívja a figyelmet arra, hogy a koraszülés ma Magyarországon népbetegségnek tekinthető, nagyjából minden tizedik újszülött koraszülött. A koraszülés traumatikus élethelyzet, amely súlyosan megviseli az érintett családokat, következményeit gyakran élethossziglan viselik, ugyanakkor a társadalomban rengeteg negatív sztereotípia él ezzel kapcsolatban. Álláspontunk szerint a koraszülöttség ilyen kontextusban való említése a téma súlyához képest méltatlan és ízléstelen.”

A MÚSZ válasza sem váratott sokat magára, akik bocsánatot kértek. Leírták, hogy azért nevezték koraszülöttnek a kabalaállatot, mert 2021 helyett 2017-ben lesz a vizes-vb Magyarországon, ezért ideje korán kellett a kellékeket biztosítani.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Budapest, 2016. február 26.
A Microsoft informatikai világcég magyarországi székháza az egykori óbudai Gázgyár területén létesült Graphisoft parkban, a főváros III. kerületében.
MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba 
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítője közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.