Pályán kívül
Széles Sándor (Array)

Tíz kilónál is többet fogyott Széles Sándor

Sport24
Sport24

2015. 08. 12. 14:15

Az úszóedző kedélyállapotát nehezen lehetne fényesnek nevezni, de ez magától értetődő.

Még az intenzív osztályon őrködnek felette, de folyamatosan javul Széles Sándor úszóedzőnek az egészségi állapota, akit először egy kazanyi kórházban vettek kezelésbe, majd hazaszállítása után immár a harmadik napja egy budapesti klinikán ápolnak. Minderről Bernáth Csilla, az UTE szakemberének élettársa számolt be a Telekom Sporthír Szolgálat munkatársának, azt is jelezve, hogy Széles látogatását az orvosok továbbra sem engedélyezik.

„Kicsit már megnyugodva mondhatom el, hogy Sándor sokkal jobb színben van, mint amikor hétfőre virradóra a budapesti kórházba került. Várhatóan a hétvégén hagyhatja el az intenzív osztályt, és csak ez után döntenek arról, hogy egy másik osztályon, vagy egy másik kórházban folytatódik az ápolása. Ahhoz képest, hogy hol van, és hogy folyamatosan infúziós kezelést kap, óriási az étvágya. Az édesanyjától marhahúslevest kért, amiből két csészével perceken belül be is vágott, én viszont a kedvenc szendvicseit vittem be nekik, amiket azonmód el is fogyasztott. Naponta egy órát lehetünk vele, és minden barátjától és munkatársától azt szeretném kérni, hogy várjanak még egy keveset a látogatásával” – mondta Bernáth Csilla, aki immár 23 esztendeje él a többek között Gyurta Dánielt a csúcsra vezető úszóedzővel.

 Széles Sándor már otthon gyógyulna
Fotó: MTI 

Már az is biztató lehet, hogy a Kazanyban nehéz órákat átélő Széles Sándort kedden kivitték a folyosóra, majd egy rövid időre a szabadba is.

„Türelmetlenül várja a hazatérésének napját, szeretne odaülni a TV vagy a számítógép elé, tájékozódni a világ dolgairól. Amit csak lehet, az édesanyjával én is megteszek érte” – folytatta Bernáth Csilla. “Beszéltem már Pusztai Margit doktornővel, aki a János Kórházban nagyon sokat tett azért, hogy Sándor a gyógyulás útjára léphessen. Egyelőre szabadságon van, de jelezte, hogy visszatérése után ő is szívesen bekapcsolódik a gyógyítás folyamatába. Sürgősen fel kell szednie Sándornak néhány kilót magára, mert nagyon lefogyott, szerintem tíz kilónál is több ment le róla. Nem csak az elmúlt napok, hanem a közösen magunk mögött hagyott évek is nehezek voltak, remélem, most már a megnyugvás időszaka következik” – hangsúlyozta.

Ezekről a hírekről értesülve Gyárfás Tamás, a Magyar Úszó Szövetség elnöke, egyben a 2017-es vizes világbajnokság szervező bizottságának társelnöke a következőket mondta:

„Nagyon aggódtunk Sándorért, és most talán tényleg kezdhetünk megnyugodni. Bízunk abban, hogy legkésőbb hétfőn meglátogathatjuk, és ha még akkor is marhahúslevest kívánna, tudjuk, hogy mit kell magunkkal vinni a kórházba. Ami a későbbieket illeti, a magunk részéről is mindet meg fogunk tenni azért, hogy újra jó egészégnek örvendezhessen” – hangsúlyozta.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Speaker giving a talk on corporate Business Conference. Audience at the conference hall. Business and Entrepreneurship event.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.