Pályán kívül
olimpiai-zaszlo(960x640).jpg (Array)

„Az olimpia halott”

Sport24
Sport24

2015. 07. 29. 15:03

Egy magas rangú tisztviselő szerint hazugság az, hogy olcsón meg lehet rendezni az ötkarikás játékokat.

Hétfőn Boston visszalépett a 2024-es Olimpia megrendezésétől. Ennek egyik legfőbb oka, hogy a város nem kapott garanciát arra, hogy a rendezéssel járó költségek túllépése után nem a helyi adófizetők pénzéből kell kivenni a hiányzó összeget.

Az Egyesült Államok azonban ennek ellenére is pályázni fog, valószínűleg Los Angeles lesz a befutó.

Jeff Ruffolo, aki jelenleg a 2022-es téli olimpiára pályázó kínai ajánlaton dolgozik, így nyilatkozott: „Az olimpia halott.” – írja a news.com.au

Fotó: Europress Fotóügynöség

A rendezési költségek nagyon magasak. Szerinte nem csoda, hogy Boston visszalépett, mert az általuk kalkulált négy és fél milliárd dollárból nem lehet megrendezni a játékokat. Londonnak is körülbelül 15-20 milliárd dollárba került, Szocsi és Peking ennek a többszörösét költötte.

Nem meglepő, hogy a hét év múlva esedékes téli olimpia rendezésétől Oslo, Krakkó és Stockholm is meghátrált. Két ország maradt csak versenyben: Kína és Kazahsztán, ahol politikai érdekek miatt vállalnák a rendezést.

Ruffolo szerint az olimpia ma már egy haldokló dolog, amelyet csak a Nemzetközi Olimpiai Bizottság svájci központjában, Lausanne-ban nem akarnak elismerni. Ott nem veszik észre, hogy „egy döglött lovon ülnek”.

Nem meglepő tehát, hogy több város már nem szeretne rendezni, elég csak megnézni, hogy mi történt az athéni komplexumokkal. Valamint, hogy milyen hatással volt a görög gazdaságra.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Budapest, 2016. február 26.
A Microsoft informatikai világcég magyarországi székháza az egykori óbudai Gázgyár területén létesült Graphisoft parkban, a főváros III. kerületében.
MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba 
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítője közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.