Pályán kívül

Gimnáziummal kötött együttműködést a DVTK

Szabó Tamás és Péter Barnabás (Array)
Szabó Tamás és Péter Barnabás (Array)

A megállapodástól mindkét fél évtizedes kapcsolatuk erősítését várja.

Szabó Tamás, a DVTK ügyvezetője a megállapodás aláírása előtt tartott sajtótájékoztatón azt mondta: céljuk, hogy Miskolc minden fontos közintézményével együttműködési megállapodást kössenek, ezzel is növelni szeretnék a DVTK elfogadottságát, azt, hogy a sportklub “társadalmi beágyazottsága minél nagyobb legyen és effektív haszna legyen a partnereknek”.

A klubvezető a Diósgyőri Gimnáziummal kapcsolatban úgy fogalmazott, az intézmény évtizedek óta Miskolc sportéletének egyik meghatározó oktatási intézménye. Számos, később élvonalbeli, válogatott sportoló, labdarúgó, kosárlabdázó, tájékozódási futó tanult itt, olyanok, akik a DVTK-ban kezdték pályafutásukat.

Fotó: dvtk.eu

Péter Barnabás, a gimnázium igazgatója azt emelte ki, hogy egy már meglévő, komoly együttműködést ez a szerződés még jobban kiteljesít, hatékonyabbá tesz, szervezett keretek közé kerül mindaz, ami eddig az edzők és a tantestület közös érdekén alapult.

A megállapodás lényegéről szólva a gimnázium igazgatója azt emelte ki, hogy a tantestület még jobban megismerje a DVTK törekvéseit, ugyanakkor pedig az edzők első kézből tájékozódjanak a sportoló diákok tanulmányi előmeneteléről, iskolai tevékenységéről.

A fizikai felkészítés, a taktikai gyakorlás, a nevelés, a tanulás egyaránt nagyon fontos a fiataloknak, az együttműködésnek köszönhetően összhangba kerül a tanulás és a sportolás – hangoztatta, hozzátéve: az iskola rendjét úgy alakítják, hogy a legkiválóbb diákok az edzéseket akár délelőtt is látogathassák.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik