Pályán kívül
Szabó Tamás és Péter Barnabás (Array)

Gimnáziummal kötött együttműködést a DVTK

Sport24
Sport24

2015. 07. 10. 14:24

A megállapodástól mindkét fél évtizedes kapcsolatuk erősítését várja.

Szabó Tamás, a DVTK ügyvezetője a megállapodás aláírása előtt tartott sajtótájékoztatón azt mondta: céljuk, hogy Miskolc minden fontos közintézményével együttműködési megállapodást kössenek, ezzel is növelni szeretnék a DVTK elfogadottságát, azt, hogy a sportklub “társadalmi beágyazottsága minél nagyobb legyen és effektív haszna legyen a partnereknek”.

A klubvezető a Diósgyőri Gimnáziummal kapcsolatban úgy fogalmazott, az intézmény évtizedek óta Miskolc sportéletének egyik meghatározó oktatási intézménye. Számos, később élvonalbeli, válogatott sportoló, labdarúgó, kosárlabdázó, tájékozódási futó tanult itt, olyanok, akik a DVTK-ban kezdték pályafutásukat.

Szabó Tamás és Péter Barnabás (Array) Fotó: dvtk.eu

Péter Barnabás, a gimnázium igazgatója azt emelte ki, hogy egy már meglévő, komoly együttműködést ez a szerződés még jobban kiteljesít, hatékonyabbá tesz, szervezett keretek közé kerül mindaz, ami eddig az edzők és a tantestület közös érdekén alapult.

A megállapodás lényegéről szólva a gimnázium igazgatója azt emelte ki, hogy a tantestület még jobban megismerje a DVTK törekvéseit, ugyanakkor pedig az edzők első kézből tájékozódjanak a sportoló diákok tanulmányi előmeneteléről, iskolai tevékenységéről.

A fizikai felkészítés, a taktikai gyakorlás, a nevelés, a tanulás egyaránt nagyon fontos a fiataloknak, az együttműködésnek köszönhetően összhangba kerül a tanulás és a sportolás – hangoztatta, hozzátéve: az iskola rendjét úgy alakítják, hogy a legkiválóbb diákok az edzéseket akár délelőtt is látogathassák.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

MCALLEN, TX - JUNE 12: Central American asylum seekers wait as U.S. Border Patrol agents take them into custody on June 12, 2018 near McAllen, Texas. The families were then sent to a U.S. Customs and Border Protection (CBP) processing center for possible separation. U.S. border authorities are executing the Trump administration's "zero tolerance" policy towards undocumented immigrants. U.S. Attorney General Jeff Sessions also said that domestic and gang violence in immigrants' country of origin would no longer qualify them for political asylum status.   John Moore/Getty Images/AFP
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.