Pályán kívül

Vádlott lett a hátvéd, akit torkon rúgott egy néző a futballmérkőzésen

A Heves Megyei Főügyészség három ember ellen emelt vádat a botrányos focimeccs miatt.

Mint korábban megírtuk, tavaly tavasszal idő előtt kellett lefújni Kömlőn az Erdőtelek SE – Tiszanána FK meccset. A heves megyei II. osztályú felnőtt bajnokin egy pályára berohanó néző karaterúgással terítette le az egyik játékost, aki súlyos sérülést szenvedett. Ő lett az I. rendű vádlott. A II. rendű a tiszanánai, a III. rendű az erdőtelki csapat játékosa volt.

Emlékeztetőül. A mérkőzés 82. percében az Erdőtelek vezetést szerezett, de a gólöröm nem tetszett a Tiszanána csapatának, amely az egyenlítéshez mielőbb folytatni akarta a játékot. Amikor a középkezdéshez leállított labdát a III. rendű vádlott – időhúzási céllal – elrúgta, tettlegességig fajuló vita alakult ki közte, és a Tiszanána csatára, a II. rendű vádlott között, mely miatt a játékvezető mindkettőjüket kiállította.

Az egymást becsmérlő labdarúgók még el sem hagyták a pályát, amikor betódult sok szurkoló. Ők ütlegelni kezdték a III. rendű vádlottat, ezért a játékvezető a mérkőzést a 84. percben lefújta.

Az I. rendű vádlott ekkor – egy másik szurkoló vállán megtámaszkodva – nagy erővel nyakon rúgta a kiállított erdőtelki hátvédet – a III. rendű vádlottat – akinek ezért kitörött egy foga, az arcán zúzódásokat szenvedett, levegőgyülem alakult ki a nyakán. Utóbbi sérülése 8 napon túl gyógyult. A vádlottakat – mint társtetteseket – nyilvános rendezvényen elkövetett garázdasággal, a visszaesőnek minősülő, többszörösen büntetett előéletű szurkolót ezzel halmazatban súlyos testi sértéssel vádolják.

A Hevesi Járási Ügyészség indítványozta, hogy a járásbíróság az I. rendű vádlottal szemben végrehajtandó, a II. és a III. rendű vádlott ellen próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetést szabjon ki, és rendelje el az I. rendű vádlott korábbi felfüggesztett szabadságvesztésének végrehajtását. Az ügyészség ezen túl indítványozta azt is, hogy az I. rendű vádlottat tiltsák el az MLSZ által megrendezésre kerülő mérkőzések látogatásától, a közügyek gyakorlásától, kötelezzék a bűnügyi   költségek megfizetésére.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik