buzgó józsef (Array)
Pályán kívül

Akinek valóban sokat köszönhet a magyar sport

Buzgó József a magyar öttusasport és sportújságírás meghatározó alakja. Aktív pályafutása során magyar bajnok, az 1984-es olimpiáról a bojkott miatt maradt le.

Visszavonulása után edzőként dolgozott tovább. Fábián László tanító mestere, aki ezekkel a sorokkal köszöntötte őt a 60. születésnapon.

„A legjobb versenyzőtársam! Edzőként és emberként is rengeteget köszönhetek neki. Jó vívó, kiváló úszó, remek lovas és jó futó volt. Talán a lelki beállítottsága miatt a pszichikai terheket ugyanúgy nehezen viselte, mint én, így a lövészetben is hasonlóak voltunk. Nos, azért gyengének nem mondanám ebben a számban sem. Szép pályafutás az övé. Talán, ha egy kicsit szerencsésebb, akkor még sikeresebb lehetett volna, de az öttusa és a magyar sport így is nagyon, de nagyon sokat köszönhet neki.”

Szöulban Török Ferenc segítőjeként tett sokat azért, hogy olimpiai bajnoki címet, címeket ünnepelhessenek a mieink.

Újságíróként először a Népszavában dolgozott, ahol később a sportrovat vezetőjének nevezték ki, majd a BRAVO Sport alapító főszerkesztője lett, a Sztár Sport ügyvezető-főszerkesztői székéből érkezett a Nemzeti Sporthoz. 2008. április 1-én nevezeték ki a sportnapilap élére. Állandó rovatát „Csak úgy” néven olvashatjuk minden nap.

SPORTPÁLYA, hétfő esténként 20:30-tól a FIX TV-n

A FIX TV-n (UPC, Digi Kábel) minden hétfő este 20:30-tól látható műsorban sportriporterek a vendégek, nosztalgiáznak, régi közvetítésrészleteket elemeznek, időnként pedig jól beszólogatnak egymásnak Komlósi Gábor műsorvezetővel.

A műsor interaktív, a vendégekhez élőben, telefonon (+36-1-445-1349), vagy írásban a csatorna Facebook-oldalán lehet kérdéseket feltenni.

Ajánlott videó