Pályán kívül

A paralimpiai bizottság elébe megy a vádaknak

gomori-zsolt(960x640).jpg (Array)
gomori-zsolt(960x640).jpg (Array)

A Magyar Paralimpiai Bizottság (MPB) elnöke és elnöksége felkérte a felügyelőbizottságot, hogy a korábban már megvizsgált valamennyi, az MPB gazdálkodását érintő híresztelésekben szereplő kérdést ismételten tekintse át.

A közlemény szerint a felügyelőbizottság megállapításait az MPB elnöksége haladéktalanul nyilvánosságra fogja hozni. Emlékeztettek: a bizottság a csütörtöki sajtónyilvános ülésén részletes tájékoztatást adott a szervezet gazdálkodásával kapcsolatos híresztelésekkel kapcsolatban.

Az MPB gazdálkodása minden tekintetben szabályos és alaposan ellenőrzött volt az elmúlt években – tették hozzá.

 Fotó: rtlklub.hu

“Az alaptalan híresztelések kapcsán a Magyar Paralimpiai Bizottság vezetését két ellenzéki párt, a Jobbik és az MSZP részéről durva politikai támadás érte. Az MPB visszautasítja a támadásokat és megerősíti, hogy politikasemleges civil szervezetként elítéli az MPB-t célzó pártpolitikai botrányokozó megnyilatkozásokat” – hangsúlyozták a közleményben.
    
Kunhalmi Ágnes, az Országgyűlés sportért is felelős kulturális bizottságának szocialista alelnöke hétfőn – miután sajtóhírek szerint Deutsch Tamásnak, a paralimpiai bizottság alelnökének javaslatára a szervezet elnöksége 2012-ben 3 millió forint vissza nem térítendő támogatást juttatott Gömöri Zsoltnak, az MPB elnökének hitele végtörlesztésére – lemondásra szólította fel az elnököt és néhány vezetőtársát.
    
Szilágyi György, a Jobbik országgyűlési képviselője vasárnapi sajtótájékoztatóján szólította fel ugyanerre az MPB elnökét, és elmondta azt is, hogy a kifizetést csak a szövetség közgyűlése engedélyezhette volna, ám ilyen határozatot nem találtak. Ha valóban nem született ilyen közgyűlési döntés, akkor a juttatás törvényessége is kétséges szerinte.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik