Pályán kívül

Világkupát nyert a magyar váltó

Marosi Ádám (marosi ádám, )
Marosi Ádám (marosi ádám, )

Aranyérmet nyert hétfőn a Zs. Tóth Anna, Marosi Ádám páros vegyesváltóban az öttusázók kecskeméti világkupaversenyén.

A kecskeméti öttusa vk utolsó napján 11 kettős indult, az egyiptomiak azonban az első két szám után befejezték a versenyt.

A magyar kettős a 2×100 méteres úszást a harmadik leggyorsabban teljesítette, vívásban pedig 27 győzelemmel és 13 vereséggel a második legjobb eredményt érte el, így az első két szám után az egyesült államokbeli duó, Nathan Schrimsher és Margaux Isaksen mögött mindössze öt ponttal lemaradva második volt.

A lovaglás után sem változott az élen a sorrend, mindössze egy ponttal ért el jobb eredményt a legjobbnak bizonyult amerikai páros. A kombinált számban így hat másodperc hátránnyal indulhatott a magyar duó az amerikai mögött, viszont 25 másodperc előnyük volt a harmadik helyen induló dél-koreaiakkal szemben.

A nők rajtoltak először, akik két kört futottak, közte két lövészettel, majd a férfiak következtek, amikor versenyzőtársuk beért a váltózónába.

Zs. Tóth Anna nagyon jól kezdett, mert az első lövészet után mindjárt az élre állt, majd a második lövészetig megtartotta minimális előnyét. A második lövészete is jól sikerült, így ismét előnyhöz jutott, a célegyenesbe azonban az amerikai versenyző vissza tudta szerezni a vezető pozíciót. A futás első körében fej-fej mellett haladt a tavalyi kecskeméti világkupa győztese, Marosi Ádám és az amerikai és Nathan Schrimsher. A magyar versenyző második lövészete jól sikerült, mellyel át is vette a vezetést, amit óriási versenyben megtartott.

Harmadikként a dél-koreai páros érkezett a célba.

A lovaglás váltószáma egy újdonságot tartalmazott: a váltó tagjai egyszerre lovagoltak a pályára, majd a váltózónából először a női versenyző teljesítette a pályát, aztán a váltózónába lovagolt, majd a férfi versenyző lovagolta le ugyanazt a távot. Az óra végig ment és a hibák is összeadódtak.

Eredmény – öttusa-vk, vegyesváltó

1. Magyarország (Zs. Tóth Anna, Marosi Ádám) 1488 pont (úszás: 1:58.50 perc/345 pont, vívás: 27 győzelem/250 pont, lovaglás: 281 pont, lövészet-futás: 11:28.06 perc/612)
2. Egyesült Államok (Margaux Isaksen, Nathan Schrimsher) 1483
3. Koreai Köztársaság (Jun Vung Tae, Kim Szun Vu) 1446

Ajánlott videó

Olvasói sztorik