Pályán kívül

Petre Cozma: Nem tetszik a fiamnak, amit a felhők mögül lát

Marian Cozma édesapja komolyan gondolta, hogy képes lenne akár az öngyilkosságra is.

Nemrég írtunk arról, hogy a Veszprém meggyilkolt kézilabdázójának, Marian Cozmának az édesapja, Petre Cozma végső elkeseredésében a magyar konzulátus előtt gyújtaná fel magát, hiszen hat évvel fia elvesztése után súlyosan megromlott az egészségi állapota és esély sincs arra, hogy az elkövetők anyagi kárpótlást nyújtsanak a családjának.

A Blikknek az édesapa elmondta, hogy egyedül unokája, a nyolcesztendős Alexandrosz tartja benne a lelket, aki már most is remek játékosnak bizonyul. Petre Cozma hozzátette, a fia halálából egyre többen húznak hasznot, de tovább rontja a helyzetet, hogy a tragikus veszprémi éjszakáról készült film és könyv bevételéből csak annyi pénzt kapott, ami fedezte Veszprémbe utazását a bemutatóra.

 Fotó: mihir.ro

“Elmondom, mert nem titok, 200 ezer forintot kaptam a film producerétől, amit csak azért fogadtam el, mert nagyon szegény ember vagyok. Ha nem támogatna a lányom és Helmeczy László ügyvéd úr, már nem is tudom, mi történt volna velünk” – idézi Petre Cozma szavait a lap.

“A nincstelenség, a reménytelenség, az ünnepek töltöttek el fájdalommal, na és persze az is bántott, hogy az egészségem sem engedi az utazást, ráadásul már annyi pénzünk sincs, hogy Magyarországra utazzunk egy a magyar hatóság által elrendelt orvos szakértői vizsgálatra. A romániait ugyanis nem fogadták el. Egyetlen dolog éltet, hogy a lányom kisfia napról napra jobban hasonlít a fiamra, és feltett szándéka, hogy a veszprémi kézilabdacsapat profi játékosa lesz majd. Nem tetszik a fiamnak, amit most a felhők mögül lát. Ő engem nem ilyennek ismert. Mindig erős, jó kedélyű ember voltam. Élsportolóként soha semmilyen egészségügyi problémám nem volt. Amióta a fiam elment, elhagyott az erőm, a jókedvem és az egészségem is – mondta. Hozzátette, hogy a reménytelenség miatt nyilatkozta korábban, hogy felgyújtja magát.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik