Pályán kívül

Petre Cozma: Komolyan gondoltam, amit mondtam

Végső elkeseredésében a magyar konzulátus előtt felgyújtaná magát a 2009-ben megkéselt Marian Cozma édesapja.

Mint arról korábban beszámoltunk, Petre Cozma a Romania TV szilveszter után interjút készített a tragikus körülmények közölt meggyilkolt román kézilabdázó édesapjával. A stressztől cukorbeteg lett, a járása is nehézkessé vált, ráadásul szívbetegséget fedeztek fel az orvosok nála.

Mondandóját azzal zárta, hogy mivel nem kapott még kártérítést, végső elkeseredésében a magyar konzulátus előtt meggyújtja magát.

Dr. Helmeczy László, a család jogi képviselője a Borsnak elmondta, a polgári perben komoly, több százmilliós kártérítést ítélt meg a bíróság, amit a gyilkosoknak kell(ene) kifizetni. 

“A tettesek a büntetőügy során, az enyhébb ítélet reményében még fogadkoztak, hogy fizetnek, azóta azonban csak hátráltatják a végrehajtást” – tette hozzá.

 Fotó: MTI

A bulvárlap megkereste Petre Cozmát is, aki elárulta, nem beszélt félre pár napja a román televíziónak.

“Nagyon komolyan gondoltam, amit mondtam. Csak így tudom felhívni a figyelmet arra az igazságtalanságra, ami velem történik. Nem csak a fiamat ölték meg, az egész családomat. Legutóbb azért akartak Magyarországra hívni, hogy bizonyítsam be, valóban beteg vagyok. Ezek gúnyolódnak velem” – nyilatkozott a férfi, aki állapota miatt nem hogy Magyarországra nem tudna elmenni, de száz métert sem tudna megtenni.

Szerdán egyébként kiderült, hogy a2009-ben meggyilkolt veszprémi kézilabdázó családja kapja meg azt az összeget, amitKarancsi Tibor veszprémi képviselőjelölt januári kampánynyitójára szántak a szociáldemokraták. 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik