Pályán kívül

Beszélni is alig tud Buzánszky Jenő

buzánszky jenő (buzánszky jenő)
buzánszky jenő (buzánszky jenő)

Továbbra is kórházban tartják Buzánszky Jenőt. Fia elmondta, jó kezekbe került a legenda és minden megtesznek a gyógyulásáért.

„Édesapám mindig is örökmozgó ember volt. Szinte minden meghívásnak eleget tett, és gyakorlatilag nem volt olyan felkérés, amelyre nemet mondott volna. Magam is sokszor elkísértem különböző eseményekre, és büszke voltam rá, hogy ilyen hihetetlen életerővel áldotta meg a sors”idézi a Nemzeti Sport az Aranycsapat ikonjának fiát.

Mint azt megírtuk, Buzánszky Jenőt karácsony előtt szállították kórházba, kétszer is megműtötték. A Nemzet Sportolójának állapota napokig kritikus volt, lélegeztetőgép segítségével aludt, később ez a helyzet javult.

 Fotó: MTI

Bár a legendás védőt nem az intenzíven kezelik, hanem átszállították a belgyógyászatra, ifjabb Buzánszky Jenő szerint ez még semmit sem jelent.

“Innentől kezdve már csak a jóisten tudja, hogy apu állapota hogyan s merre változik… Az orvosok is csodálattal beszéltek apu életerejéről. Talán már akadt olyan is közöttük, aki kevés esélyt adott édesapám életben maradására. Aput mesterségesen lélegeztették, és folyamatos altatásban tartották. Közben rengeteg vért vesztett, amelyet újra és újra pótolni kellett, talán ezért is volt szükség az újabb műtéti beavatkozásra. Az elmúlt napokban aztán valamelyest jobbra fordult édesapám állapota, olyannyira, hogy kikerült az intenzív osztályról. Rendkívül legyengült, az ágyból nem tud felkelni, s a beszéd is nehezére esik. De ha halkan is, már valamelyest kommunikál. Az lenne a jó, ha visszatérne az életkedve, ha újra látnám a szemében az élni akarást. Ebben reménykedünk, és ezért imádkozunk…”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik