Pályán kívül

Aki szerint a baloldal miatt rossz a magyar foci

A Sportpálya hétfői adásának vendége Szöllősi György lesz.

Szöllősi György 1978-ban született, 36 éves. Gyermekkorában Bocsák Miklós könyveit olvasva szeretett bele a labdarúgásba és az Aranycsapatba, majd pesti Piarista Gimnáziumban is a sportlapokat olvasta a pad alatt. Fiatalként öregfiúk meccseken dolgozott partjelzőként.

Havas Henrik iskolájában diplomázott 2005-ben kommunikációból, de már 1998-tól publikált a Nemzeti Sportnál. Az MLSZ-ben az általa alapított sajtóosztály vezetője, egyben a válogatott sajtófőnöke lett 2002-ben (4 éven keresztül).

Több könyvet is írt, leghíresebb műve a Puskás Ferencről írt emlékkönyv. Puskással 1997-ben találkozott először, a legenda hamar a bizalmába fogadta őt. Puskás betegségének idején ő volt a család szóvivője, ő kezdeményezte, hogy a Népstadionból Puskás Ferenc Stadion legyen.

2006 óta dolgozik Felcsúton, ahol előbb kommunikációs igazgató volt, majd 2014 júniusa óta Puskás Intézet vezetője, valamint a FourFourTwo focimagazin főszerkesztője.

Többször élesen bírálta a baloldali kormányzat sportpolitikáját. Szerinte a 2002-től 2010-ig tartó időszak miatt rossz most a magyar labdarúgás. 

Feleségével 2010-ben költözött Felcsútra, ahol Orbán Viktor szomszédja lett, ám a legfrissebb hírek mégis arról szólnak, hogy megromlott a viszonya a miniszterelnökkel, mert kritikusan beszélt a stadionépítésekről.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik