Pályán kívül

Még nem fogadhat látogatókat Pásztor István

A nyolchónapos börtönbüntetését csütörtökön megkezdő, korábbi világválogatott kézilabdázó egyedül karácsonyozhat.

Mint ismert, csütörtökön vonult be a veszprémi börtönbe Pásztor István. A korábbi kiváló kézilabdázó, az MKB-MVM Veszprém utánpótlásedzője a Blikk cikke szerint még nem fogadhat látogatókat, így nagyon úgy fest, hogy karácsonykor nem találkozhat feleségével és kislányával.

„Csak a befogadás után nyilatkozhat az érintett, hogy kit vagy kiket jelöl meg kapcsolattartóként. Ezután az eljárás általában néhány hétig eltart, majd arra van lehetőség, hogy a megjelölt személyek havi egy alkalommal a megjelölt időpontban meglátogathassák a fogvatartottat. Előírás az is, hogy egy időben négynél többen nem érkezhetnek, maximum két felnőtt és két gyermek” – mondta dr. Kamarás Péter jogi szakértő a Blikknek.

Pásztor István 2010. szeptember 29-én Veszprémben, a zebrán gázolt el egy idős férfit a motorjával, aki belehalt a sérüléseibe. A bíróság Pásztort tette felelőssé a tragédiáért, mivel a megengedettnél gyorsabban haladt – a vizsgálat szerint a 40-es táblánál 76-80 kilométer/órás sebességgel, és az ütközés pillanatában csak alig tudott lassítani.

A jogerős ítélet már három éve megszületett, azonban Pásztor kétszer is kegyelmi kérvényt nyújtott be, melynek elbírálásáig nem kellett megkezdenie a büntetése letöltését – mindkettőt elutasították. A Veszprémi Törvényszék a napokban úgy határozott, mégis be kell vonulnia Pásztornak a börtönbe.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik