Pályán kívül

Aki elsírta magát Szilágyi Áron olimpiai aranyán

Horváth Mariann sportriporter, kétszeres világbajnok és kétszeres Európa-bajnok párbajtőröző.

Szilágyi Áron: Álmomban megnyerte a riói olimpiát

Az Eurosporthoz nem sokkal megalakulása után került, az alapítók – Dávid Sándor, Gundel Takács Gábor, Héder Barna, Palik László és Vitár Róbert – mellé, szinte egy időben Szabó Gáborral, állítása szerint legkedvesebb munkatársával, aki nem keveset bajlódott a riporternő képzésével.

Vívást, alpesi sít, teniszt és műkorcsolyát egyedül kommentál, szakkommentátorral tornát, és műugrást is közvetít. Nagy Tímea olimpiai bajnoki címét kétszer is közvetíthette, akivel sok közös élményük van, még az edzőjük is egy volt. Az Eurosport mellett foglalkozik számítógépes vállalatirányítási rendszerekkel is.

A londoni olimpia hozta meg számára igazán az ismertséget, Szilágyi Áron aranyát ő közvetíthette.

 Fotó: tv.eurosport.hu

Bochkor Gábor az olimpai döntőt túlságosan elérzékenyülten kommentáló Horváth Mariannt pofonokkal tette volna helyre, mondta rádiós műsorában.

„Én azért nem hatódtam meg, mert annyira meghatódott a műsorvezetőnő, hogy már zavart. Ez iszonyat volt! Ott lettem volna, a mikrofonnak megnyomom a köhögőgombját, két pofon és elengedem, na, most beszélhet…”

Egy héttel az eset után Bockor bocsánatot kért, Horváth Mariann azonban nem kért belőle.

„Ennek az ügynek nem én, hanem Bochkor Gábor a főszereplője, hiszen ő beszélt rólam. Se arra nem tartok igényt, hogy bocsánatot kérjen tőlem, se arra, hogy foglalkozzon velem. Az azért jól esett, hogy a kollégáim kiálltak értem.”

Az olimpiai bajnoki cím kommentálása Bochkornak nem, másoknak nagyon tetszett.

A FIX TV hétfő esti Sportpálya című műsorában ezútta Horváth Mariann beszél majd élményeiről, tapasztalatairól, életéről. 

SPORTPÁLYA, hétfő esténként 20:30-tól a FIX TV-n:

FIX TV-n (UPC, Digi Kábel) minden hétfő este 20:30-tól látható műsorban sportriporterek a vendégek, nosztalgiáznak, régi közvetítésrészleteket elemeznek, időnként pedig jól beszólogatnak egymásnak Komlósi Gábor műsorvezetővel.

A műsor interaktív, a vendégekhez élőben, telefonon (+36-1-445-1349), vagy írásban a csatorna Facebook-oldalán lehet kérdéseket feltenni.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik