Pályán kívül

Schmitt Pál a Paralimpiai Bizottság tiszteletbeli tagja lett

Schmitt Pált egyhangúlag tiszteletbeli taggá választották a Magyar Paralimpiai Bizottság (MPB) közgyűlésén.

A vívóként kétszeres olimpiai bajnok sportvezető beszédében kiemelte, a parasport dinamikusan fejlődik, egyúttal megígérte, hogy kapcsolatait felhasználva segíti a paralimpiai mozgalmat.
   
Az év legjobbjait is köszöntötték az eseményen: a nőknél a 70 kilogrammos súlycsoportban világbajnok Szabó Nikolett cselgáncsozó, a férfiaknál a moszkvai kajak-kenu-világbajnokságon győztes Rozbora András kapta az elismerést. Az év edzője Szabó Nikolett mestere, Keserű József, az év szövetségi kapitánya Bíró Norbert, a cselgáncsozók szakvezetője lett.


 Fotó: MTI

A hagyományoknak megfelelően – mint minden páros évben – díjat kaptak azok a médiumok, amelyek a legtöbbet tették a paralimpiai mozgalom népszerűsítéséért. Idén a televíziók között az MTVA Telesport szerkesztősége, a rádiók közül a Juventus Rádióban hallható SportBánya című műsor, nyomtatott sajtó kategóriában a Heves Megyei Hírlap, az internetes szerkesztőségek közül az Index kapott médiadíjat.
    
Az MPB tájékoztatása szerint a pénteki közgyűlésen Gömöri Zsolt elnök és Tóth Veronika nemzetközi főtitkár ismertette a legfontosabb tudnivalókat a 2016-os riói nyári játékokról. A tájékoztató során elhangzott, hogy jelenleg két sportoló, Szabó Nikolett, illetve a sportlövő-világbajnokságon ezüstérmes Dávid Krisztina szerezték meg a paralimpiai részvételi jogot.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik