Pályán kívül

Elhunyt a Kemény-legények nagy ellenfele

Nenad Manojlovics volt a szerb vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya a 2001-es budapesti Eb-n és a 2004-es athéni olimpián is.



Nenad Manojlovics sok meccsen küzdött a mieink ellen

Fotó: novosti.rs 

Gyászol a szerb vízilabdázás! Nenad Manojlovics 57 éves korában, autóbalesetben hunyt el, miközben Szófiába tartott egy szemináriumra. 

A szakember játékosként a Partizan Belgrádban ért el sikereket, de az igazi eredmények a szerb válogatott kispadján következtek. 2000 és 2004 között volt a szerb válogatott (egy ideig Szerbia és Montenegró néven) szövetségi kapitánya.

2001-ben Budapesten, 2003-ban Kranjban Európa-bajnok lett, 2004-ben pedig a magyar válogatott ellenében ezüstérmet szerzett Athénban, az olimpián. A 2003-as barcelonai világbajnokságon bronzérmet gyűjtött be a válogatottal, csakúgy, mint 2000-ben Sydneyben, az olimpián. 

Testvére, Predrag mindössze két hónappal ezelőtt halt meg, súlyos betegségben.

Kemény Dénes, a nagy ellenfél a waterpolo.hu oldalon így emlékezik kollégájára:

“Egy korosztály lévén, fiatal játékosként ismerkedtünk meg egymással. Évekkel később az 1999-es Világkupán volt Nenad először a jugoszlávok kispadján, mint szövetségi kapitány. Hat szezonon át voltunk ellenfelek. Soha egy hangos szó, egy rossz grimasz… Mindig, mindent meg tudtunk beszélni baráti hangnemben, ellenségekké a rivalizálás ellenére sem váltunk. Nagyon sajnálom a rossz hírt, őszinte részvétem családjának, barátainak, sporttársainak”. 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik