Pályán kívül

Leonyid Iljics Brezsnyevtől Schmitt Pálig

A Sportpálya hétfői adásában ezúttal nem egy közismert sportriporter, hanem egy fiatal újságíró első műve lesz a középpontban. Radványi Benedek: 1984, "A kettétört olimpia".

1984, ,,A kettétört olmpia címmel” jelent meg a napokban Radványi Benedek könyve, amely a Los Angeles-i csonka olimpia történetét mutatja be – magyar és nemzetközi szemszögből. Idén harminc éve, hogy kiderült: a Szovjetunió bojkottja miatt a magyar sportolók sem utazhatnak a Los Angeles-i ötkarikás játékokra. “Abortusz, öngyilkossági kísérlet, szétszakított álmok – máig tartó keserűség. 30 év után feltárultak a titkos akták: Mit rejtettek a KGB irattárai? Ha mi nem mehettünk, miért mehettek a románok? Mit tett Kádár János, és tényleg megkönnyezte a döntést? Sportolói könnyek és vallomások Csernyenkótól Brezsnyevig, Jimmy Cartertől Reagenig, Samaranchtól Schmitt Pálig .”

A könyv megszületésének pillantairól, a végeredményről és a mű tartalmáról számol be a szerző, Radványi Benedek. A Sportpálya második részben Takács Tibor történész beszélget Komlósi Gáborral a bojkott történelmi hátteréről, a sport és a poltika akkori viszonyáról.

SPORTPÁLYA, hétfő esténként 20:30-tól a FIX TV-n:

A FIX TV-n (UPC, Digi Kábel) minden hétfő este 20:30-tól látható műsorban sportriporterek a vendégek, nosztalgiáznak, régi közvetítésrészleteket elemeznek, időnként pedig jól beszólogatnak egymásnak Komlósi Gábor műsorvezetővel.

A műsor interaktív, a vendégekhez élőben, telefonon (+36-1-445-1349), vagy írásban a csatorna Facebook-oldalán lehet kérdéseket feltenni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik