Pályán kívül

Bemutatjuk a lóverseny Szepesijét

Pécsi Istvánt családjának köszönhetően már fiatalon magával ragadta a lóversenysport különleges és egyedi világa.

Pécsi Pista elvállalta, hogy egy vállalati bulin ő moderálja a csapatépítő (?) lóverseny-részleteket. Úgy pörgött a nyelve, olyan jól követte a rohanó eseményeket, hogy csakhamar igazi versenyek, majd tv-közvetítések kommentátoraként is kipróbálhatta magát ebben a műfajban. Csakhamar a lóverseny Szepesije lett, a turf megkerülhetetlen riportere.

1999 óta PR- és marketing igazgatói feladatokat is ellát és karrierje során bejárta a kontinens legjelentősebb lóversenypályáit, a kezdetektől ott van a Vágtán és közelről látta az Overdose-„csodát”. 2014. október 1-től Pécsi István vezeti az állami tulajdonú Kincsem Nemzeti Kft-t valamint a Magyar Lóversenyfogadást-szervező Kft-t.

Feladata szakmailag, gazdaságilag és erkölcsileg megújítani a magyar lóversenyzést, valamint 4-5 éven belül ledolgozni a versenyág másfél milliárd forintos tartozását, egy önfenntartó, önfinanszírozó rendszert létrehozva. A problémát abban látja, hogy az előző vezetőségek nem a lóversenyzést tartották a középpontban, saját stábját ezért olyan emberekből válogatta össze, akik fanatikus rajongói a sportnak, mint ő maga.

“Gyerekkorom óta lovak közelében élek, édesapámnak köszönhetően már fiatalon kapcsolatba kerültem a lóversennyel, egészen pontosan a galoppal, ám az igazi szerelem csak később kezdődött. A családi hagyományokat követve jómagam is öttusáztam és tizenhat évesen, 1988-ban, amikor már megtanultam lovagolni egy Kincsem parki látogatásnál végleg megragadtam a telivérek mellett. Egy évvel később már lovagoltam munkában, 1994-ben már közvetítettem és szakcikkeket írtam, 1999 óta pedig főállásban is a magyar versenyszervezőnél dolgozom. Időközben bejártam fél Európát, természetesen mindenhova a lóverseny miatt jutottam el, Angliában rövid ideig még versenyistállóban is dolgoztam. Lassan húsz éve versenylovat is futtatok a családommal, sőt egy alkalommal még nyeregbe is szálltam egy akadályversenyen, Alagon. Nyugodtam mondhatom, hogy a munkám egyben a hobbim is, így a mai napig élvezem, amit csinálok” – vallott életéről Pécsi István, akiről a FIX tévé hétfő esti Sportpálya című adásából még többet lehet megtudni.

SPORTPÁLYA, hétfő esténként 20:30-tól a FIX TV-n:

FIX TV-n (UPC, Digi Kábel) minden hétfő este 20:30-tól látható műsorban sportriporterek a vendégek. Nosztalgiáznak, régi közvetítésrészleteket elemeznek, időnként pedig jól beszólogatnak egymásnak Komlósi Gábor műsorvezetővel.

A műsor interaktív, a vendégekhez élőben, telefonon  (+36-1-445-1349), vagy írásban a csatorna Facebook-oldalán lehet kérdéseket feltenni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik