Pályán kívül

Épeszű ember ilyet nem csinál

Nik Wallenda (nik wallenda, )
Nik Wallenda (nik wallenda, )

Nik Wallenda nem semmi ember. Artista, aki szombaton 600 láb magasan sétált végig egy kötélen két chicagói toronyház között.

Nik Wallenda 2012. júniusában azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy végigsétált egy, a Niagara vízesés felett kifeszített kötélen. Aki járt már arra az személyesen tapasztalhatta, a vízesés olyan szelet és vízpárát generál napsütéses időben is, hogy a közvetlen közelében állni is nehéz, nem, hogy felette sétálni. Nik megcsinálta.

 
Nik Wallenda a Niagara felett
Fotó: europress 

Úgy látszik azonban az amerikai artista, kötéltáncos nem elégedett meg két évvel ezelőtti mutatványával és az azzal járó világhírrel, ezért 2013-ban a Grand Canoyn felett sétált át és most tartva az évente egy hajmeresztést újabb emberfeletti próbát eszelt ki. 

A chicagói Marina Towers ikertornyainak egyikéről felgyalogolt egy felhőkarcolóra, majd bekötött szemmel átkelt a két ikertorony között. Ezzel egyúttal két rekordot is felállított. Immár övé a legmeredekebb szögben – 15 fokos – és a bekötött szemmel legmagasabban végrehajtott drótkötél-séta új Guiness-rekordja is. A 600 láb magasan bemutatott mutatványt 6,77 millió néző látta a nagyvilágban, de a helyszínen is szép számmal tátották a szájukat. 

Nik Wallenda nagyapjától örökölte ezt a hóbortot. Karl Wallenda 1978-ban, egy Puerto Ricóban bemutatott kötéltánc során vesztette életét, amikor 37 méteres magasságból lezuhant le. Előtte azonban sikeresen bemutatott egy mutatványt a Georgia állambeli Tallulah Gorge Nemzeti Parkban, ahol a kötéltánc közben fejenállást is bemutatott. Nik azt tervezi, hogy ezt az 1970-ben bemutatott mutatványt hajtja végre jövőre.

Karl Wallenda balul sikerült Puerto-Rico-i mutatványa:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik