Pályán kívül

Olimpiai bajnokainkra emlékezett a MOB

A Farkasréti temetőben található olimpiai bajnokok falánál tartott megemlékezést halottak napja alkalmából hétfőn a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB).

A mob.hu-n olvasható beszámoló szerint a résztvevők Borkai Zsoltnak, a MOB elnökének a vezetésével Lemhényi Dezsőnek, az Olimpiai Bajnokok Klubja alapítójának és Csanádi Árpádnak, a MOB korábbi főtitkárának, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) egykori tagjának sírjánál is elhelyezték a megemlékezés koszorúit, virágait.

Az olimpiai bajnokok falánál Borkaival együtt Schmitt Pál tiszteletbeli elnök és Szabó Bence főtitkár koszorúzott. Az Emberi Erőforrások Minisztériumának nevében Simicskó István sportért felelős államtitkár, az Olimpiai Bajnokok Klubja nevében Nébald György elnök, a Magyar Olimpiai Akadémia (MOA) képviseletében pedig Jakabházyné Mező Mária főtitkár, Magyar Zoltán, a MOB alelnöke és Győr Béla, a MOA tanácsának tagja rótta le kegyeletét.

Fotó: mob.hu

“1994 óta áll itt a Farkasréti temetőben az olimpiai bajnokok emlékfala, az előtte található kis téren több mint egy évtizede gyűlnek össze az olimpiai mozgalom hazai képviselői a közös megemlékezésre” – mondta beszédében Borkai Zsolt, aki hozzátette, büszkeség az elhunyt példaképekre emlékezni.

A MOB elnöke arra kérte a résztvevőket, hogy “elődeink legendás győzelmeit soha ne engedjék elfeledni”, s külön megemlékezett azokról, akik a tavalyi halottak napja óta hunytak el.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik