Pályán kívül

Itt egy salgótarjáni, aki lepipálta Győzikét

Országos ismertségben talán, népszerűségben mindenképp, szerethetőségben meg aztán végképp. Szújó Zoltán

Salgótarjáni születésű országos ismertségű médiaszemélyiség, sztár. Ki az? Nem, nem Győzike…. Szújó Zoltán az, aki a sztár jelzőt mindenképpen kikérné magának, ellenben az országos ismertséggel tán ő sem tudna vitatkozni.

Német tagozatos középiskolában végzett, 1999-ben tanító diplomát szerzett a békécsabai Körös Főiskolán, majd gyakornok lett a Magyar Televízióban, 2000-től 2011-ig RTL Klubnál dolgozott, majd 2012-ben visszatért a Telesporthoz.

Országos ismertségét az RTL Klubnak köszönheti, mégpedig annak, hogy 2002-től riporterként a Forma-1-es futamokat a helyszínen követte végig. Kommentátorként és szerkesztő-riporterként szerepelt a csatorna más sportműsoraiban is és híradójában, de részt vett a televízió egyéb kiemelt programjaiban is.

2012-ben aztán az MTVA megszerezte a Forma-1 közvetítési jogait, így egyenes út vezetett számára vissza a kezdetekhez, a közszolgálatba. 2013-ban 11 év helyszíni riporteri munka után cserélte fel a mikrofont a kommentátori székre, és ezzel együtt ő lett az MTVA F1-es stábjának kreatív producereként fogta össze a Formula–1-es műsorokat, segített az értékesítésben, a tartalmi megvalósulásban.

Mindezt olyan meggyőzően tette, hogy 2014 októberétől kinevezték az MTVA Sportfőszerkesztőségének vezetőjének. Ha többet, személyesebbet szeretnél megtudni róla, nézd hétfő este a Fix tévét.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik