Pályán kívül

Megölték a válogatott kapust

Megölték a dél-afrikai labdarúgó-válogatott csapatkapitányát és kapusát, Senzo Meyiwát - közölte vasárnap éjszaka a dél-afrikai rendőrség.

A sportolót Johannesburgtól húsz kilométerre lévő Vosloorus településen ölték meg. Két férfi hatolt be a házába, míg harmadik társuk kint várakozott. Miután rálőttek a sportolóra, mindhárman kereket oldottak. Senzo Meyiwát kórházba vitték, de már nem tudtak rajta segíteni.

A gyilkosságról más részleteket eddig nem ismertek. A médiában olyan találgatások láttak napvilágot, hogy rablógyilkosság történt, de ezt a rendőrség egyelőre nem erősítette meg.

A 27 éves Senzo Meyiwa az Orlando Pirates akadémiáján nevelkedett, a felnőtt csapatnak is a kapujába állhatott, és a dél-afrikai válogatottban is játszott. Az utolsó négy meccsen, az Afrikai Nemzetek Kupájának selejtezőmérkőzésein ő volt a dél-afrikai válogatott csapatkapitánya. Utoljára a dél-afrikai nemzeti bajnokság múlt szombati mérkőzésén lépett pályára, amikor csapata, az Orlando 4–1-re legyőzte az Ajax Cape Townt..

Dél-afrikai sajtóhírek szerint Meyiwa barátnőjét látogatta meg Vooslorusban, és az ő házában tartózkodott, amikor a rablók az értékeket követelve váratlanul tüzet nyitottak. Meyiwát halálos lövés érte. A házban tartózkodók közül más nem sérült meg. A rendőrség átszámítva 3,3 millió forintos nyomravezetői díjat ajánlott fel annak, aki segít kézre keríteni a tetteseket.

„Az Orlando Pirates szomorúsággal értesült első számú kapusa és csapatkapitánya, Senzo Meyiwa tragikusan haláláról. Óriási veszteség ez, bárhonnan is nézzük – Senzo családjának, a Piratesnek és a nemzetnek” – közölte a klub, mely hétfőn tart sajtótájékoztatót.

Meyiwa csapattársa, Tsepo Masilela ugyancsak megütközve adott hangot értetlenségének a Twitteren: “Hogy lehet valakit megölni a telefonjáért? Az egyik legjobb kapus volt, remek játékost vesztettünk el.”

A német Schalkénál légióskodó, ghánai Kevin-Prince Boateng is megrendülten értesült a gyilkosságról: “Tragédia! Nyugodj békében, Senzo Meyiwa” – írta a közösségi oldalon.
    
   

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik