Pályán kívül

Bukarest: ököllel verték a drukkereket a biztonságiak

A román-magyar focimeccs kezdetén a hazai szurkolók petárdáztak, a biztonsági őrök pedig egyből a drukkerekre támadtak. 30 román szimpatizánst állított elő a rendőrség.

Harminc román szurkolót állított elő a rendőrség szombaton Bukarestben a román-magyar EB-selejtező mérkőzés helyszínén, ahol a két rivális szurkolótábor még a meccs kezdete előtt petárdákkal és füstbombákkal dobálta egymást – közölte vasárnap a rendőrség. A rendőrök könnygázt vetettek be, és már a kezdősípszó előtt kivezettek drukkereket a stadionból – írja az MTI. A magyar himnusz hangjai petárdadurrogásba és üvöltözésbe fulladtak. A mérkőzés után rendőri védőkísérettel vezették ki a magyar szurkolókat a buszokhoz és vonatokhoz.

Irina Dragan rendőrségi szóvivő elmondása szerint harminc román drukkert vittek be a rendőrőrsre, és ötöt egy évre kitiltottak a futballstadionokból. Az egészségügyi hatóságok azt közölték, hogy néhány ember töréseket, illetve kisebb fejsérüléseket szenvedett.

Gabriel Oprea belügyminiszter tájékoztatása szerint 12 ezer rendőrt és rohamrendőrt vezényeltek ki az Eb-selejtező alkalmából, és a helyi becslések szerint mintegy 800-an utaztak Magyarországról a bukaresti mérkőzésre.

A biztonsági őrök nem kímélték a román szurkolókat, ez az adevarul.ro fotóin is látszik:


Fotó: adevarul.ro


Fotó: adevarul.ro


Fotó: adevarul.ro

Ajánlott videó

Olvasói sztorik