Pályán kívül

Alig tudott beszélni a rendőrökkel Phelps

A napokban letartóztatott Michael Phelps ügyével kapcsolatosan újabb részletek szivárogtak ki. A feljegyzések alapján az úszó nehezen beszélt és megbukott a koordinációs teszten is.

Michael Phelpset kedden tartóztatták le a rendőrök, miután gyorshajtáson kapták, ráadásul nagy mennyiségű alkoholt is találtak a szervezetében. Az úszót később szabadon engedték, ám most újabb információk szivárogtak ki az esettel kapcsolatban.

 Könnyedén börtönbe kerülhet Phelps
Fotó: Europress Fotóügynökség

A Baltimore Sun szerint Phelps szemén bevérzett a kötőhártya, valamint csak nehézkesen tudott kommunikálni a helyi szervekkel. A feljegyzésekből továbbá az is kiderül, hogy az úszó két koordinációs tesztet ugyan sikeresen teljesített, ám a harmadikon megbukott. A sportoló szervezetében a megengedett véralkoholszint közel dupláját találták (0,8 helyett 1,4 ezrelék), de a rendőrök a szonda nélkül is megállapíthatták volna az ittas vezetést, ugyanis erős alkoholszag áradt az úszó autójából.

Michael Phelps két év kihagyás után, a riói olimpia miatt tért vissza, ám nem kizárt, hogy ezen akciója miatt börtönbüntetésre ítélik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik